Events

  • Η αποστολή του επιλεγμένου αρχείου /var/aegir/platforms/drupal-6.24.01/sites/diktio.org/files/tmp/fileKo7K9A δεν ήταν δυνατή, επειδή ο κατάλογος προορισμού sites/diktio.org/files/languages/el_fac228c65a3cd2da93699ff773484ebf.js δεν είναι σωστά διευθετημένος.
  • Η αποστολή του επιλεγμένου αρχείου /var/aegir/platforms/drupal-6.24.01/sites/diktio.org/files/tmp/file83F5lS δεν ήταν δυνατή, επειδή ο κατάλογος προορισμού sites/diktio.org/files/languages/el_fac228c65a3cd2da93699ff773484ebf.js δεν είναι σωστά διευθετημένος.
Τετάρτη Ιανουάριος 11, 2012
Start: 11 Ιαν 2012 20:00

«Ο αγώνας μας είναι ο ίδιος με όλων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, όπου η καθυστέρηση της καταβολής δεδουλευμένων, η εκ περιτροπής εργασία, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η εργασία με «μπλοκάκι», οι απολύσεις, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η μαζική ανεργία (από τις υψηλότερες πλέον σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συγκρινόμενη μόνο με το χώρο της οικοδομής) και η αποχαλινωμένη εργοδοτική αυθαιρεσία παίρνουν πλέον εφιαλτικές διαστάσεις.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας τείνει να επιβληθεί σαν κοινή μοίρα όλων των εργαζομένων.

Έχουμε πλήρη συνείδηση της αιτίας όλων αυτών: των πολιτικών του μνημονίου και της τρόικας.»

 

 

Την Τετάρτη 11 Γενάρη στις 8:00μμ  στην Τσαμαδού 13 (Εξάρχεια) το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

 

Οι απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, η απειλή του κλεισίματος και αντίσταση  των εργαζομένων.

 

Τη συζήτηση θα ανοίξουν απεργοί της Ελευθεροτυπίας και του Κόσμου του Επενδυτή. Επίσης θα παρέμβουν εργαζόμενοι-ες από χώρους που πλήττονται από την εργοδοτική ασυδοσία.

 

 

 

Αθήνα 7/1/12

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Παρασκευή Ιανουάριος 13, 2012
Start: 13 Ιαν 2012 18:00

http://www.elchef.gr. Η Συλλογική Κουζίνα του Στεκιού Μεταναστών, “ElChef”, την Παρασκευή 13 Γενάρη από τις 6 το απόγευμα  μαγειρεύει στην Ελευθεροτυπία, μαζί με τους/τις απεργούς εργαζόμενους/ες.

http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com

Σήμερα μπροστά στα φαινόμενα κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και όξυνσης της οικονομικής κρίσης και της καταστολής, τα δίκτυα αλληλεγγύης σε όσους και όσες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Κανείς μόνος του στην κρίση. Καμιά μόνη της στην κρίση.

Ελάτε με τα ποτά σας να φάμε, να πιούμε, να ακούσουμε ζωντανή μουσική, να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους/ες και να φωνάξουμε όλοι/ες μαζί: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Συλλογική κουζίνα "ElChef"

Παρασκευή Φεβρουάριος 03, 2012
Start: 3 Φεβ 2012 21:00

Το Δελτίο Θυέλλης συνεχίζει να συνεισφέρει διαδίδοντας ιδέες και μηνύματα αντίστασης και αλληλεγγύης σε αυτούς τους θυελλώδης καιρούς  ..αλλά θέλει και την οικονομική του ενίσχυση...
Η δίμηνη έκδοση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα χρειάζεται οικονoμική στήριξη για να συνεχίσει να υπάρχει και να συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις. Γι' αυτό, την Παρασκεύη 3 φλεβάρη, μετά τις 9 μ.μ, διοργανώνει μια βραδυά ενίσχυσης μετά μουσικής, ποτού, χορού και συζήτησης, στην κατάληψη της Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια.
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης η φωνή μας πρέπει να δυναμώσει. Σας περιμένουμε

Σάββατο Φεβρουάριος 04, 2012
Start: 4 Φεβ 2012 12:00
End: 4 Φεβ 2012 14:14

Ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα και χωριά οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου". Ευρωπαϊκός Χάρτης.

Οι Πεζόδρομοι μας ανήκουν! Το Σάββατο 4/2/2012, 12:00 μ.μ.-2:00 μ.μ., Αιόλου και Σταδίου, θα διεκδικήσουμε, θα περιφρουρήσουμε και θα ομορφύνουμε το χώρο που μας ανήκει.
Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τον πεζόδρομο με άνεση και ηρεμία, χωρίς να κινδυνεύουμε.

ΠΕΖΗ - ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ - ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ - ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΣΑΜΑΔΟΥ 15
SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ - YOU ARE WHAT U DO-ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ - ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα Φεβρουάριος 06, 2012
Start: 6 Φεβ 2012 20:00

Ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία συμπληρώνει 4 μήνες. Αποτελεί όχι μόνο την πιο μαχητική περίπτωση εργατικής αντίστασης στην εργοδοτική ασυδοσία, αλλά έχει μετατραπεί πλέον σε σύμβολο της κοινωνικής ανυπακοής στη μνημονιακή πολιτική.

Η απεργία της Χαλυβουργίας είναι σε κρίσιμη καμπή. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η αλληλεγγύη μας.

Τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη στην Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια στις 8:00μμ, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει ανοιχτή συζήτηση για την προοπτική της απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Θανάσης Παυλάκης, μέλος του ΔΣ του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


Αθήνα 3/2/12

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου