Για πάντα στο μονοπάτι των ελεύθερων ανθρώπων…

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 02/12/2014 - 9:58πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
Τρίτη 2/12, 18.00, Μοναστηράκι

Ο Νίκος Ρωμανός, αναρχικός πολιτικός κρατούμενος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον παραλογισμό και την εκδικητικότητα του κράτους. Του αναγνώρισαν το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και αφού θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του σε σχολή των ΤΕΙ, του αρνούνται να παρακολουθήσει τα μαθήματα.
Διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες βρίσκεται ήδη στην 22η μέρα απεργίας πείνας. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρά επιβαρυμένη. Η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ενώ είναι πασιφανές ότι η άρνηση των εκπαιδευτικών αδειών – όπως  και στην περίπτωση του Ηρακλή Κωστάρη – αποτελεί πολιτική απόφαση, ο εισαγγελέας καθιστά υπεύθυνους τους γιατρούς του Νοσοκομείου Γεννηματά για τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου, με τις σημερινές δηλώσεις του που επιβεβαιώνουν την εκδικητικότητα του κράτους και της κυβέρνησης σε όσους σηκώνουν το ανάστημά τους, μετακυλύει την ευθύνη στα υποτιθέμενα αρμόδια όργανα και προτείνει εκπαιδευτικές τηλεδιασκέψεις!  

Ο Νίκος Ρωμανός δίνει έναν αγώνα αξιοπρέπειας, «για πάντα στο μονοπάτι των ελεύθερων ανθρώπων". Όποιοι και όποιες θέλουν να βαδίζουν σ’ αυτό το μονοπάτι, όσοι αρνούνται να επιτρέψουν να επικρατήσει η βαρβαρότητα, ας ενωθούμε σε ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κατηγορίες: