Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 11/12/2014 - 2:34μμ

Ο Αναρχικός Νίκος Ρωμανός έδωσε για 31 μέρες έναν σκληρό αγώνα με όπλο το σώμα του και τη ζωή του. Και τον κέρδισε με την υποστήριξη ενός δυναμικού και πολύμορφου κινήματος που ξεδιπλώθηκε και τον στήριξε απ' όλες τις γωνιές του κόσμου. Απέναντί του είχε μια αδίστακτη ολοκληρωτική κυβέρνηση, αδιάλλακτη και άκαμπτη απέναντι σε κάθε μορφή αντίστασης. Ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι στους κρατούμενους διακατέχεται από μεσαιωνική εκδικητικότητα. Η κυβέρνηση επιθυμούσε την ήττα του αγώνα του Νίκου Ρωμανού για να δείξει πως δεν υποχωρεί, για να παραδειγματίσει, για να παραμείνει αρεστή στους ανθρωποφάγους φίλους της, για να ενισχύσει την ανύπαρκτη εξουσία της. Και έχασε.

Η νίκη είναι του Νίκου Ρωμανού. Η επιτυχία όμως αυτού του αγώνα εκτός των άλλων αποτελεί μια απόδειξη ότι το κίνημα μπορεί να είναι αποτελεσματικό και νικηφόρο. Κι αυτό το χρειαζόμαστε όσο ποτέ στο παρελθόν.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται ενάντια στις φυλακές τύπου Γ και την απομόνωση, ενάντια στις πρακτικές της επιτήρησης, ενάντια στην εκδικητικότητα της τιμωρίας.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα
 

Κατηγορίες: