Κλειστό λόγω τοκογλυφίας

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 25/02/2010 - 10:33πμ

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης την Τετάρτη 24 Φλεβάρη, μέλη του Δικτύου για τα ΄Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έχτισαν την είσοδο του υποκαταστήματος της Eurobank στη  οδό Πατησίων.

Ήταν μια συμβολική πράξη αντίστασης στην τοκογλυφία των τραπεζών και τη λεηλασία των ζωών μας μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της δράσης μοιράστηκε το ακόλουθο κείμενο:

Μας λεηλατούν τη ζωές – Να βγούμε στους δρόμους 

Μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, μειώνουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις και τους αυξάνουν για τους μισθωτούς. Προαναγγέλλουν απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων... Τα μέτρα που επιβάλλει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης κάνουν πράξη όσα για χρόνια διεκδικούσε ο ΣΕΒ, δηλαδή την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων. Με πιο απλά λόγια, εργοδοσία, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λεηλατούν τις ζωές μας! 

Εμείς που πληρώσαμε τόσα χρόνια το κόστος της ανάπτυξης (δηλαδή των κερδών της εργοδοσίας) καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε το κόστος της κρίσης. Μιας κρίσης που δημιούργησαν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια θησαύρισαν, και τώρα μάς καλούν να κάνουμε θυσίες χάριν του… «εθνικού συμφέροντος» (δηλαδή του συμφέροντος της εργοδοσίας). Μονά ζυγά, στον καπιταλισμό χάνουν οι εργαζόμενοι-ες.

Λένε ότι θα καταστραφούμε αν δεν εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Τα μέτρα τους μας βυθίζουν στη φτώχεια και την ανεργία χωρίς καμιά προοπτική διεξόδου. Η πραγματική καταστροφή για μας είναι η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας.

 

Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν – Όλες και όλοι στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου-

 

Άμεση κλιμάκωση των αγώνων για:

  • Να μη μειωθούν οι μισθοί και να μη γίνουν απολύσεις.
  • Να μη μειωθούν οι συντάξεις και να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας.
  • Να φορολογηθούν οι πλούσιοι και να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες.
  • Να δημευτεί η εκκλησιαστική περιουσία και να ακυρωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.
  • Να μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις, απαγόρευση των απολύσεων, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλες και όλους

 

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: