πολιτικοί κρατούμενοι

Άμεση χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 31/01/2017 - 1:31μμ

Η σκανδαλώδης μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να σταματήσει. Παρά το ότι ο Κουφοντίνας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος (ήδη από το 2010…), ο αρμόδιος εισαγγελέας απορρίπτει τα συνεχή αιτήματά του για τη χορήγηση άδειας. Η εισαγγελική «δικαιολογία» είναι ότι ο Κουφοντίνας δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας για το παρελθόν του κι εξακολουθεί να πιστεύει στη βίαιη ανατροπή του καπιταλισμού. Εννοείται ότι πρόκειται για τον ορισμό της φρονηματικής δίωξης, μια συστηματική επίδειξη κρατικής αυθαιρεσίας που δεν έχει κανένα έρεισμα στο νόμο.

Κατηγορίες: 

Μια έντρομη και μνησίκακη δημοκρατία

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 18/02/2016 - 4:27μμ

Ο λόγος για τις άδειες εξόδου από τη φυλακή
των Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

Πριν από πολλά χρόνια, το καλοκαίρι του 2002, το ελληνικό κράτος πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διωκτική επιτυχία του μετά την ήττα των «κομμουνιστοσυμμοριτών» το 1949: εξάρθρωσε την Ε.Ο. 17 Νοέμβρη –είχαν προηγηθεί βέβαια και άλλες επιτυχίες, όπως η καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, αλλά αυτές αποσιωπώνται γιατί τις διέπραξε ένα «άλλο» κράτος, κακό και δικτατορικό…

Κατηγορίες: 

Οι φυλακές τύπου Γ καταργήθηκαν, αλλά οι πολιτικοί κρατούμενοι παραμένουν σ' αυτές

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 09/06/2015 - 10:24μμ


Πρόκειται περί δειλίας ή εμπαιγμού; Μάλλον για... καθεστωτικού DNA συνδυασμό και των δύο. Ο λόγος για την παραμονή, δυόμισι μήνες μετά την κατάργηση του σχετικού νόμου, των Δ. Κουφοντίνα, Αλ. Γιωτόπουλου και Β. Τζωρτζάτου στις Φυλακές Δομοκού ενώ έχουν κάνει εξαρχής αίτηση μεταγωγής στις φυλακές που βρίσκονταν, όπως είχε ρητά διαβεβαιώσει ότι θα γίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Παράλληλα, οι Κ. Γουρνάς και Ν. Μαζιώτης έχουν μεταχθεί μεν προσωρινά στις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της δίκης τους, έγινε όμως προσπάθεια κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης διακοπής της να επαναμεταχθούν στο Δομοκό, που τελικά ανεστάλη χάρη στην αποφασιστική στάση τους.
Στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο υπουργείο προκειμένου να τελειώσει αυτό το αίσχος, τα στελέχη του απαντούν με ψοφοδεή επιχειρήματα και ένοχες σιωπές. Δεν εκπλησσόμαστε, το «βραχιολάκι» στον Σάββα Ξηρό, αυτός ο κυνικός τραυματισμός του πολυτραυματία έγκλειστου, προλόγισε τον κυβερνητικό κατήφορο, όμως εξοργιζόμαστε, γιατί αν είναι τόσο δειλοί και υποκριτές που δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια μεταγωγή στα υπόγεια των Φυλακών Κορυδαλλού, πώς θα υπερασπιστούν τους δικούς τους νόμους από τα συνεχή πραξικοπήματα της δικαστικής χούντας;

Κατηγορίες: 

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας πολιτικών κρατουμένων

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 27/03/2015 - 1:39μμ

Οι πολιτικοί κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας βρίσκονται στην 25η μέρα μιας απόλυτης απεργίας πείνας ενώ η κατάσταση της υγείας αρκετών είναι ήδη σοβαρή και εξελίσσεται σε κρίσιμη όχι μόνο για ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία τους, αλλά και για την ίδια τη ζωή τους.
Παράλληλα, κατατέθηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ συνεχίζεται η ηλεκτρονική διαβούλευση για το περιεχόμενό του μέχρι τις 30/3, το οποίο προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και των φυλακών ανηλίκων, την αποφυλάκιση για λόγους υγείας κρατουμένων όλων των κατηγοριών χωρίς εξαιρέσεις (του Σ. Ξηρού συμπεριλαμβανομένου) και θεσπίζει μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών. Παραμένουν μετέωρα τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων για την κατάργηση του κουκουλονόμου, την ανεξέλεγκτη χρήση του DNA και τους τρομονόμους καθώς και για την άμεση αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της συζύγου του ενός από αυτούς.

Κατηγορίες: 

Νίκο Ρωμανέ, να ΄σαι καλά και πάντα δυνατός

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 11/12/2014 - 3:09μμ

Τελικά, ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού έκαμψε την κυβερνητική αδιαλλαξία, διέρρηξε την κρατική επίδειξη ισχύος. Ήταν η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου που προκάλεσε το πρωτοφανές, μαζικό, πολύμορφο και πολυεπίπεδο κίνημα αλληλεγγύης – το οποίο χαιρετίζουμε και είμαστε  περήφανοι που υπήρξαμε ένα μικρό τμήμα του – που υποχρέωσε την κυβέρνηση να κάνει πίσω.

Κατηγορίες: 

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 11/12/2014 - 2:34μμ

Ο Αναρχικός Νίκος Ρωμανός έδωσε για 31 μέρες έναν σκληρό αγώνα με όπλο το σώμα του και τη ζωή του. Και τον κέρδισε με την υποστήριξη ενός δυναμικού και πολύμορφου κινήματος που ξεδιπλώθηκε και τον στήριξε απ' όλες τις γωνιές του κόσμου. Απέναντί του είχε μια αδίστακτη ολοκληρωτική κυβέρνηση, αδιάλλακτη και άκαμπτη απέναντι σε κάθε μορφή αντίστασης. Ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι στους κρατούμενους διακατέχεται από μεσαιωνική εκδικητικότητα. Η κυβέρνηση επιθυμούσε την ήττα του αγώνα του Νίκου Ρωμανού για να δείξει πως δεν υποχωρεί, για να παραδειγματίσει, για να παραμείνει αρεστή στους ανθρωποφάγους φίλους της, για να ενισχύσει την ανύπαρκτη εξουσία της. Και έχασε.

Κατηγορίες: 

Για πάντα στο μονοπάτι των ελεύθερων ανθρώπων…

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 02/12/2014 - 9:58πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
Τρίτη 2/12, 18.00, Μοναστηράκι

Ο Νίκος Ρωμανός, αναρχικός πολιτικός κρατούμενος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον παραλογισμό και την εκδικητικότητα του κράτους. Του αναγνώρισαν το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και αφού θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του σε σχολή των ΤΕΙ, του αρνούνται να παρακολουθήσει τα μαθήματα.
Διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες βρίσκεται ήδη στην 22η μέρα απεργίας πείνας. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρά επιβαρυμένη. Η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ενώ είναι πασιφανές ότι η άρνηση των εκπαιδευτικών αδειών – όπως  και στην περίπτωση του Ηρακλή Κωστάρη – αποτελεί πολιτική απόφαση, ο εισαγγελέας καθιστά υπεύθυνους τους γιατρούς του Νοσοκομείου Γεννηματά για τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου, με τις σημερινές δηλώσεις του που επιβεβαιώνουν την εκδικητικότητα του κράτους και της κυβέρνησης σε όσους σηκώνουν το ανάστημά τους, μετακυλύει την ευθύνη στα υποτιθέμενα αρμόδια όργανα και προτείνει εκπαιδευτικές τηλεδιασκέψεις!  

Κατηγορίες: 

Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη μεταχείριση του απεργού πείνας Ηρακλή Κωστάρη

  • Δημοσιεύτηκε: Σάβ, 22/11/2014 - 10:10μμ


          Ο Ηρακλής Κωστάρης, από χθες βράδυ, μετά από αίτημα γιατρού της φυλακής και τη γνωμάτευση γιατρών που τον επισκέφτηκαν και έκριναν την κατάστασή του ανησυχητική (ακολουθεί η γνωμάτευση), βρίσκεται στον Ευαγγελισμό.
          Οι συνθήκες «νοσηλείας», απαράδεκτες: σ’ ένα δωμάτιο-κελί 2χ2 με διαρκή ασφυκτική παρουσία αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι δυσχεραίνουν την ιατρική παρακολούθηση και παρεμποδίζουν ακόμα και τη σύζυγό του να τον επισκεφτεί.
          Ήδη, στο Αττικό νοσοκομείο όπου κατ’ αρχήν εισήχθη, έγινε απόπειρα σίτισης την οποία απέτρεψε η επίμονη άρνησή του.
           Πρόκειται για βάρβαρη αντιμετώπιση απεργού πείνας, γεγονός που αναγκάζει τον Ηρακλή Κωστάρη, παρότι έχει επίγνωση ότι θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή του, να ζητήσει τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

 

        
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η τρομοκρατική συμπεριφορά απέναντι στον Ηρακλή Κωστάρη, η οποία είναι ενάντια σε κάθε ιατρική δεοντολογία, ώστε να σταματήσει η ψυχική και σωματική του επιβάρυνση και να του παρέχονται ανεμπόδιστα όλες οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες. 
        
          Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος στις εκπαιδευτικές άδειες του Ηρακλή Κωστάρη (απεργός πείνας από 29/10-πλήρης αποχή από φαγητό από 4/11) και του Νίκου Ρωμανού (από 10/11).


Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό
 

Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης
22.11.2014

Κατηγορίες: 

Σελίδες