Οι φυλακές τύπου Γ΄ καταργούνται, οι τρομονόμοι πότε;

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 14/05/2015 - 9:22μμ

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ (και μαζί των φυλακών ανηλίκων, την αποφυλάκιση ασθενών κρατουμένων συμπεριλαμβανομένου του Σάββα Ξηρού και την αποφυλάκιση μεγάλου αριθμού κρατουμένων) έχει κατατεθεί στη Βουλή και ελπίζουμε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να πραγματοποιηθεί ότι σε αυτό θα συμπεριληφθούν η κατάργηση του κουκουλονόμου και μιας σειράς αυθαιρεσιών στη λήψη και την αξιοποίηση του DNA.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων με τα αντίστοιχα αιτήματα φτάνει στο μήνα και η υγεία πολλών απ' αυτούς μπαίνει σε κρίσιμη φάση, ενώ είναι εξοργιστική η άρνηση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου να αποφυλακίσει τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και τη σύζυγο του ενός απ' αυτούς. Προφανώς, στον περιορισμένο χρόνο μιας απεργίας πείνας δεν μπορεί να επιλυθεί το σύνολο των αιτημάτων του κινήματος, ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει πάραυτα τις δεσμεύσεις της, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την υγεία αλλά και τη ζωή των απεργών πείνας.

Εκτός από αυτό, η κυβέρνηση οφείλει να πει ανοιχτά τι σκέφτεται για τους τρομονόμους, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, είχαν εξαφανιστεί και από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπεύει να τους καταργήσει, φοβάται να το κάνει και γιατί ή μήπως τους χρειάζεται; Οι τρομονόμοι πρέπει να καταργηθούν!

Θεματικές: