«Βία, το μονοπώλιο του κράτους»

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 08/02/2016 - 5:11μμ

Όταν κατετέθη η τροποποίηση της διάταξης σχετικά με τη λήψη DNA, έργο της πρώιμης περιόδου της «πρώτης φοράς κυβέρνησης της Αριστεράς», η αλήθεια είναι πως όλοι μείναμε με την αίσθηση μιας ασάφειας. Όμως δια της κρίσιμης αναφοράς στην αξιοπρέπεια έγινε σαφές ότι βασανισμός κρατουμένου επί τη βάσει της λήψης, αξιωματικά, πλέον δεν θα προέκυπτε.

Ο Παναγιώτης Ασπιώτης, το Σάββατο 6/2/2016 υπέστη βασανισμό προκειμένου να εξαναγκαστεί να παραχωρήσει γενετικό υλικό. Παρότι επέλεξε έως και να καταπιεί την μπατονέτα του δείγματος αντιστεκόμενος στον επί πολλή ώρα ξυλοδαρμό του από «αντιτρομοκρατικούς» κουκουλοφόρους, στη συνέχεια τραυματισμένος από τη λυσσώδη παρακρατικού τύπου θεσμική διευθέτηση του όλου ζητήματος, εκάμθη και το περίφημο δείγμα ελήφθη.

Ωστόσο, αυτό το δείγμα το λάβαμε και εμείς. Το εξετάσαμε βάσει πανεπιστημιακών προδιαγραφών(!), ως θα του άρμοζε και καταλήξαμε. Βία το μονοπώλιο του κράτους...

Η κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της αποσάθρωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, βασανίζει. Ο διασυρμός του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, ως η ειδοποιός διαφορά του μετεκλογικού ΣΥΡΙΖΑ μόλις πιστοποιήθηκε και αιματηρά.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως ακόμη και αν «αξιωματικά» παύει ο βασανισμός, νομιμοποιούνται πλήρως οι αξιωματούχοι των βασανισμών. Αφού η όλη εξέλιξη ήταν εξ αντικειμένου άνωθεν οργανωμένη – προς απόδειξη οι τεχνικές παράμετροι του βασανισμού και η κρίσιμη λεπτομέρεια της συνέχισης του «γλεντιού» των κουκουλοφόρων καθαρμάτων της αντιτρομοκρατικής σε βάρος του πεσμένου κι αιμόφυρτου Ασπιώτη και μετά τη βίαιη λήψη του DNA.

Καταγγέλλουμε ως υπεύθυνο οποιονδήποτε μετείχε με όποιον τρόπο στο βασανισμό, αυτούς που «διεκπεραίωσαν», τους φυσικούς προϊσταμένους τους και τους πολιτικούς. Τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, τους ένστολους ανώνυμους κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής – μέχρι πότε; –και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους γιατί, ει μη τι άλλο, εξασφαλίζουν την ατιμωρησία τους.

Καλούμε την ΕΙΝΑΠ να αποδώσει ευθύνες στους επίορκους γιατρούς της χτεσινής εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου που δέχτηκαν να περιθάλψουν κρατούμενο τραυματία εκ βασανισμού, παρουσία των βασανιστών του ή, έστω, άλλων αντιπροσώπων τους.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από το Μεταγωγών και τη μεταφορά του εκ νέου στο νοσοκομείο προς νοσηλεία, την παραδειγματική τιμωρία των βασανιστώνκαι την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης εκ μέρους των προϊσταμένων τους, καθώς καιτην άμεση παύση της αστυνομικό - δικαστικής μεθόδευσης που εμπλέκει σε καφκικά διωκτικά σενάρια τον Παναγιώτη Ασπιώτη.

Ωστόσο παρά τις δικές μας καταγγελίες κι άλλες πολλές άλλων, τις δικές μας δίκες και άλλες πολλών άλλων, η αστυνομική – κρατική βία παραμένει το ύψιστο, ατιμώρητο έγκλημα ως μονοπώλιο του κράτους. Εξάλλου, μια σύντομη στατιστική (είτε σε θέματα κατασταλτικής βίας είτε, πολλώ δε μάλλον σε θέματα συνολικά θεσμικής) αναγορεύει σε αυταπάτη οποιαδήποτε προσδοκία απονομής δικαιοσύνης. Κοντολογίς, για να είμαστε «ρεαλιστές» αφού αυτή η Αριστερά δεν έκανε έναν άλλο κόσμο εφικτό, αυτό το κείμενο πρωτίστως το απευθύνουμε σε εσάς. Σ΄ όλους όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί - πρέπει το δίκιο να ρυθμίζει τις σχέσεις των ανθρώπων και να μάχονται ενάντια στην κατίσχυση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έναντι της βίας του κράτους αντιπαραθέτουμε τον πολύμορφο αγώνα από τα κάτω, γιατί είναι η μόνη λύση και η μόνη προστασία μας…

Κανένας μόνος του στην εξέγερσή του…

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: