ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 11/11/2016 - 12:02μμ

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα αφού κατόρθωσε να τον διαδεχτεί η πιο ακροδεξιά ρατσιστική, ομοφοβική, σεξιστική και εθνικιστική  εκδοχή προέδρου, που συμπυκνώνεται στον εκλεκτό της Κου Κλουξ Κλαν Ντόναλτ Τράμπ, στο κύκνειο άσμα του επισκέπτεται την Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Ο Ομπάμα φρόντισε να είναι επάξιος συνεχιστής της πολιτικής των ΗΠΑ,  ίδιας από την εποχή του Κολόμβου.  Στις αποσκευές του κουβαλάει πολλά κατορθώματα: στη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ ο πόλεμος συνεχίζεται και εκατομμύρια πρόσφυγες εξαναγκάζονται σε ξεριζωμό, στην χώρα του οι αφροαμερικάνοι δολοφονούνται στους δρόμους από την αστυνομία του, παρά τις υποσχέσεις του δεν έκλεισε το Γκουαντάναμο όπου εδώ και 16 χρόνια κρατούνται παράνομα και βασανίζονται αιχμάλωτοι πολέμου, οι πολυεθνικές του ετοιμάζονται να αρπάξουν από τους λαούς και τους εργαζόμενους δικαιώματα και κοινά αγαθά μέσω των  «ειρηνικών» Διατλαντικών Συμφωνιών Εμπορίου και επενδύσεων (TTIP) και… ουκ εστίν τέλος.

Η ελληνική κυβέρνηση διοργανώνει την επίσκεψή του  τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κακόγουστο αστείο ή ανοησία; Τίποτε από τα δυο. Πρόκληση και χλεύη για τους αγώνες ενάντια στη χούντα, τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, τους αγώνες για δικαιοσύνη. Χλεύη για τους αγωνιστές/τριες του Πολυτεχνείου, και όχι μόνο,  που στήριξαν την Αριστερά και την κουβάλησαν στην πλάτη τους μέχρι να πάρει, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και να υλοποιήσει ένα εχθρικό προς την κοινωνία νεοφιλελεύθερο σχέδιο συνοδευόμενο και απο τη γνωστή πολιτική συνεργασιών με τον Ιμπεριαλισμό και το Ισραήλ.

Δεν αμφιβάλλουμε οτι όπως και στην Ευρώπη η άνοδος της ακροδεξιάς και η έξαρση των εθνικισμών έτσι και στην Αμερική η εκλογή Τραμπ συμπυκνώνουν ένα ακόμα καλύτερο συσχετισμό για τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Όμως δυστυχώς η ευτυχώς δεν υπάρχει μικρότερο κακό αλλά υπάρχει συνέχεια της πολιτικής. Ο Ομπάμα αποτελεί μέρος αυτής της πολιτικής και είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

Υ.Γ Φυσικά, εάν ζητήσει πολιτικό άσυλο, θα απαιτήσουμε να του χορηγηθεί. Αφού μπει στην ουρά πίσω από μερικές δεκάδες χιλιάδες αιτούντων ασύλου. 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, την Τρίτη 15/11 στις 5.30 μ.μ στο Πολυτεχνείο

 

                          ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: