Στη Χίο φτιάχνουν το νέο Άγιο Παντελεήμονα

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 18/11/2016 - 6:12μμ

Μετά και τα χτεσινά γεγονότα, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη Χίο οι χρυσαυγίτες φτιάχνουν τον  νέο Άγιο Παντελεήμονα. Αρωγοί στην προσπάθεια τους η εγκληματική ανοχή κυβέρνησης αστυνομίας, οι υστερικές κραυγές των τοπικών αρχών και η συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας από τα  ΜΜΕ. 

Χτες βράδυ από τύχη μόνο δεν θρηνήσαμε θύματα από τη δολοφονική επίθεση με μολότοφ στις σκηνές που κοιμούνται οι πρόσφυγες –για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα. Την ίδια στιγμή άνθρωποι της αλληλεγγύης και της αντίστασης στην κατρακύλα του ρατσισμού και του μίσους έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Δυο απο αυτούς και  συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Παναγιωτάκης και η Τζένη Καλιπόζη, μέλη των ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΧΙΟΥ, ξυλοκοπήθηκαν από τους ναζί μπροστά στα μάτια των απαθών αστυνομικών δυνάμεων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.  

Με δεδομένη την αποθράσυνση των χρυσαυγιτών, είναι προφανής η ανάγκη της κινητοποίησης του αντιφασιστικού κινήματος να ορθώσει τείχος στους ναζί. Οι πρόσφυγες και οι σύντροφοί μας στη Χίο δεν είναι μόνοι!

 Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: