Η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμάνι αποτελεί πράξη κρατικής τρομοκρατίας

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 06/01/2020 - 8:56μμ

Για μια ακόμα φορά αυτοί που ηγούνται του «αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας» αποδεικνύονται οι πιο στυγνοί κρατικοί τρομοκράτες. Η δολοφονία του επικεφαλής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμάνι δεν είναι μόνο μια πράξη βαρβαρότητας, αλλά παραβιάζει κατάφωρα τη διεθνή νομιμότητα. Για πρώτη φορά η εξόντωση ενός «εχθρικού» στις ΗΠΑ δεν γίνεται με μια μυστική επιχείρηση, αλλά δημόσια από τον αμερικανικό στρατό, ενώ την ευθύνη αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρόεδρος την ΗΠΑ. Είναι σαφές ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει ανέβει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο αποθράσυνσης.

Δεν τρέφουμε την παραμικρή συμπάθεια για τη μιλιταριστική θεοκρατία του Ιράν. Όμως μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν αντιλαμβάνονται ότι η δολοφονία του Σουλεϊμάνι δίνει το έναυσμα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ανοιχτή αιματηρή σύγκρουση. Για μια ακόμα φορά οι ΗΠΑ επενδύουν πολιτικά και οικονομικά στον πόλεμο και το αίμα.

Την ίδια στιγμή ο τυχοδιωκτισμός της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ απειλούν να βάλουν το λαό σε πρωτοφανή περιπέτεια. Η πλήρης ταύτιση της Ελλάδας (όπως και της Κύπρου) με τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου εμπλέκει τη χώρα στη μεσανατολική κρίση. Πέρα από το βαρύ πλήγμα στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστίνιων, η τοποθέτηση της χώρας στο πλευρό του δυτικού ιμπεριαλισμού προκαλεί επίσης τον κίνδυνο των αντιποίνων από τους εμπόλεμους. Αποδεικνύεται έτσι ότι τα σχέδια των αγωγών και των εξορύξεων δεν είναι μόνο υπερφίαλα αλλά κι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι η κινητοποίηση του αντιπολεμικού κινήματος που μπορεί να βάλει φραγμό στη μιλιταριστική παραφροσύνη.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ.

Όχι στη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας σε ενδεχόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Όχι στη συμμαχία με ΗΠΑ και Ισραήλ.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Κατηγορίες: