Όταν το μίσος περισσεύει…

  • Δημοσιεύτηκε: Σάβ, 25/01/2020 - 9:22μμ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με ανοιχτό αντιμεταναστευτικό  κάλεσμα-παραλήρημα προσπάθησε να μετακυλίσει την ευθύνη για τα προβλήματα ντόπιων και μεταναστών στις προσφυγικές ροές και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα αντί να συνδράμει τις και τους πρόσφυγες που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες στα νησιά, ζητά με συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις αποτελεσματικότερο έλεγχο των συνόρων, το οποίο μεταφράζεται σε  περισσότερα λεφτά σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ιδιωτικά συμφέροντα, περισσότερα ναυάγια, περισσότερους θανάτους. Και όλα αυτά ενώ στα νησιά η ανεργία, η έλλειψη γιατρών και σχολικών υποδομών, οι μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες στα τουριστικά θέρετρα, οι περικοπές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι αυτά συνθέτουν τη φθοροποιό καθημερινότητα.

Καμιά και κανείς δε διαφωνεί ότι η κατάσταση στα νησιά είναι δυσβάσταχτη. Όμως αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τους ντόπιους αλλά εξίσου και τους πρόσφυγες, οι οποίοι εγκλωβισμένοι από τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας αναγκάζονται να βρίσκονται σε καμπς τύπου Μόρια.

Όταν η απάντηση της κυβέρνησης για τις άθλιες αυτές συνθήκες είναι η διαβεβαίωση πως θα δοθεί προτεραιότητα στη φύλαξη των συνόρων για να μειωθούν οι ροές, αντιλαμβανόμαστε ότι ο στόχος δεν είναι «ανθρωπιστικός», αλλά ξεκάθαρα ξενοφοβικός.

 Απέναντι στις ρατσιστικές κορώνες τους προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας.

Ανοιχτά σύνορα για όλες και όλους.

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα κράτησης.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: