Η αστυνομία δολοφονεί στο Πέραμα και δέρνει στο κέντρο της Αθήνας

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 26/10/2021 - 10:24πμ

Η αστυνομία δολοφονεί στο Πέραμα και δέρνει στο κέντρο της ΑθήναςΗ χτεσινή βάναυση επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, δεν είχε καν το πρόσχημα μιας δυναμικής κίνησης των διαδηλωτών/τριών. Επρόκειτο για μια απροκάλυπτη επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά σε μια ειρηνική διαδήλωση. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις διαδηλωτές/τριες να βρεθούν στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια, δεκάδες άλλοι-ες να έχουν κακοποιηθεί, ενώ το ξύλο των ΜΑΤ δεν γλίτωσε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδου, παρότι είχε δηλώσει την ιδιότητά της.

Η αστυνομία που δολοφονεί στο Πέραμα, δέρνει στο κέντρο της Αθήνας. Και το κάνει γιατί μπορεί, έχοντας την πλήρη πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης. Αυτό αποδεικνύουν η πρωτοφανής επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία αστυνομικούς, οι δηλώσεις Γεωργιάδη που έσπευσε να βγάλει αθωωτικό πόρισμα, η οργανωμένη διαδικτυακή επίθεση των τρολ της Ομάδας Αλήθειας εναντίον των Ρομά.

Εμείς από τη μεριά μας θα επιμείνουμε.

Θα επιμείνουμε να διαδηλώνουμε.

Θα επιμείνουμε να ζητάμε δικαιοσύνη για τον Νίκο Σαμπάνη.

Θα επιμείνουμε να αντιστεκόμαστε στην καταστολή και τη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας.

Θα επιμείνουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των Ρομά και κάθε κοινωνικής κατηγορίας, τη οποίας οι ζωές λογίζονται από τους κυρίαρχους ότι έχουν μικρότερη αξία από τις «κανονικές».

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: