Όχι στην αστυνομική μεθόδευση σε βάρος του Κώστα Καλαρέμα 

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 03/11/2021 - 10:26πμ

Φαίνεται ότι η αστυνομία ξεκίνησε νέα φάμπρικα με το άνοιγμα παλιότερων υποθέσεων σε βάρος αναρχικών. Αν και αυτές οι υποθέσεις είναι έωλες σε βαθμό γελοιότητας ως προς το αποδεικτικό υλικό τους, εντούτοις, θέτουν σε ομηρία αγωνιστές οι οποίοι από το πουθενά βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές κατηγορίες. 

Μετά τη δίωξη εναντίον των Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα η οποία κατέρρευσε στην ακροαματική διαδικασία, στο στόχαστρο των αστυνομικών μηχανισμών τέθηκε τώρα ο Κώστας Καλαρέμας. Ο Καλαρέμας που βρίσκεται με συνέπεια στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων εδώ και σαράντα περίπου χρόνια, καλείται να απολογηθεί για μια επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο Πολιτισμού το… 2007. Το πρόσχημα για τη δίωξη είναι η ταύτιση DNA του με DNA σε αντικείμενο που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.  

Πέρα από το φαιδρό της ανακάλυψης στοιχείων 14 χρόνια μετά την επίθεση, η όλη υπόθεση γίνεται σκανδαλώδης αν αναλογιστούμε ότι στο σπίτι του Καλαρέμα όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει επανειλημμένα έρευνες μέσα από τις οποίες έχει συλλεγεί DNA, αφού είχαν κατασχεθεί αντικείμενά του. Μάλιστα, οι δύο Εκθέσεις Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης του 2009 και του 2012 για κατασχεθέντα αντικείμενα από το σπίτι του Καλαρέμα, δεν αναφέρουν ταυτίσεις DNA. Εν προκειμένω, η ταύτιση άργησε… 14 χρόνια -ποτέ δεν είναι αργά βέβαια. 

Η δίωξη σε βάρος του Καλαρέμα είναι μια καταφανώς στημένη υπόθεση που αποσκοπεί στο να οδηγήσει έναν αγωνιστή στη φυλακή και να ανοίξει το δρόμο σε νέες ανάλογες υποθέσεις. Γι’ αυτό είναι μια υπόθεση που μας αφορά, γι’ αυτό πρέπει να κινητοποιηθούμε για να μην περάσει η αστυνομική μεθόδευση. 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: