Για την στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 24/02/2022 - 9:44μμ

Για τη στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη

 

Η στοχοποίηση του αγωνιστή δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη ως «δικηγόρου της 17Ν», από ιστοσελίδα-φερέφωνο της κυβέρνησης και τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ΝΔ, αποτελεί έκπληξη ακόμα και για όσους γνωρίζουμε την άνευ ορίων εχθρότητα του μέσου και του τηλε-υπουργού κατά της Αριστεράς. Στοχοποιώντας τον Παπαδάκη με αφορμή άρθρο του για την (αν)αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, το iefimerida και ο Γεωργιάδης παραδέχονται έμμεσα ότι:

·         Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις, ειδάλλως θα αρκούσε μια νηφάλια επιχειρηματολογία για την υπεράσπισή τους. Φωνασκώντας και συκοφαντώντας πέρα από κάθε έννοια δεοντολογίας, η ιστοσελίδα και ο Γεωργιάδης δικαιώνουν το παραδοσιακό λαϊκό γνωμικό «φωνάζει ο κλέφτης».

·         Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την δημοσιογραφική δεοντολογία και την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα: ένα μέσο μπορεί να χυδαιολογεί και να σπιλώνει έναν δικηγόρο, σε πλήρη σύμπνοια (αν όχι συντονισμό…) με υπουργό της κυβέρνησης, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο κιτρινισμός του δεν θα ελεγχθεί από κανένα θεσμικό, πολιτειακό ή συνδικαλιστικό, όργανο.

·         Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον ποινικό λαϊκισμό: για τον νομικό «πολιτισμό» που υπερασπίζονται η «έγκριτη» ιστοσελίδα και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ένας δικηγόρος δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται πολιτικά με τον εντολέα του – αντίληψη που, αν επικρατούσε, θα σήμαινε την προληπτική ενοχοποίηση όχι μόνο κάθε αντιδημοφιλούς κατηγορούμενου, αλλά και του νομικού τους συμπαραστάτη.

 

Η στοχοποίηση από κυβερνητικά φερέφωνα και ακροδεξιούς υπουργούς αποτελεί τίτλο τιμής για τον Κώστα Παπαδάκη. Και γι’ αυτό, η αλληλεγγύη μας στον ίδιο είναι δεδομένη.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: