Γιατί κατάληψη στην Τσαμαδού 15

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 30/11/2009 - 2:10μμ

Το Νοέμβρη του 2009 προχωρήσαμε στην κατάληψη του εγκαταλειμμένου κτιρίου στην οδό Τσαμαδού 15, ακριβώς δίπλα στο Στέκι Μεταναστών.

 

Διευρύνουμε έτσι έναν χώρο αλληλεγγύης, το Στέκι Μεταναστών, που στα 12 χρόνια που λειτουργεί αποτελεί σημείο αναφοράς για κινήσεις και οργανώσεις για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, τον αντιρατσισμό και την αλληλεγγύη στις μετανάστριες και τους μετανάστες καθώς και για συλλογικότητες του κινήματος ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφί, τρανς και queer, ομάδες και περιοδικά διεθνιστικής αλληλεγγύης, αντικατασταλτικές, αντιμιλιταριστικές και αντιεθνικιστικές πρωτοβουλίες.

Ένα στέκι που παίρνει ζωή από γυναίκες και άντρες, ντόπιους και ξένους, εργαζόμενους, νέους και λιγότερο νέους, επισφαλείς και φοιτητές-τριες, κατοίκους της περιοχής -και όχι μόνο. Έναν χώρο φιλόξενο σε φοιτητικά σχήματα, πολιτικές οργανώσεις, μεταναστευτικές κοινότητες, πρωτοβουλίες για τους ελεύθερους χώρους, σε μικρότερα και μεγαλύτερα εγχειρήματα.

 

Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε τις δομές έμπρακτης αλληλεγγύης, τα μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες-τριες των Πίσω Θρανίων, το γραφείο υποστήριξης και ενημέρωσης, τα μαθήματα υπολογιστών του UFU, τη ζωγραφική ομάδα, αλλά και σχεδιάζουμε νέα εγχειρήματα: έναν παιδότοπο, χώρο για πρόβες μουσικών σχημάτων, μια συλλογική κουζίνα, για αρχή. Την ίδια στιγμή οι συναντήσεις γίνονται πιο ευρύχωρες και αναβαθμίζονται οι εκδηλώσεις, προβολές, εκθέσεις, και άλλες δραστηριότητες.

 

Επιδιώκουμε να δοθεί χώρος σε νέες προσπάθειες και αντιστάσεις, να πειραματιστούμε με εγχειρήματα αυτοοργάνωσης της καθημερινότητας. Προτάσσουμε τη συλλογικότητα και τη συνάντηση της αντίστασης με τη δημιουργία, έχοντας ξεκάθαρο ότι το να αλλάζουμε την κοινωνία δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τον τρόπο που οργανώνουμε τη ζωή μας. Γιʼ αυτό θέλουμε να λειτουργήσει η Τσαμαδού 13-15 ως ένα Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών.

 

Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων και την εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της καθημερινής ζωής. Καταλαμβάνουμε ένα άδειο κτίριο για να το επιστρέψουμε στην κοινωνία. Όχι για να κλειστούμε στην δική μας αυτάρκεια, αλλά για να τροφοδοτήσουμε και να τροφοδοτηθούμε, να ακούσουμε για να ακουστούμε.

 

Δημιουργούμε έναν χώρο ελευθερίας και αντίστασης. Αντιστεκόμαστε στην αστυνομική κατοχή της περιοχής μας. Είμαστε μετανάστες όταν οι μετανάστες κυνηγιούνται και φυλακίζονται, γυναίκες και ομοφυλόφιλοι κόντρα στο σεξισμό και την ομοφοβία. Δεν είμαστε απλώς με τους φτωχούς, είμαστε και ενάντια στους πλούσιους.

 

 

Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών

Τσαμαδού 13-15


Θεματικές: 
Κατηγορίες: