Κάτω τα χέρια από τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας και τους/τις κατοίκους τους

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 28/11/2022 - 10:19πμ

Την Τρίτη, 22.11.22, το πρωί η αστυνομία εισέβαλε στα κατειλημμένα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας με αφορμή μια εμπρηστική επίθεση κατά του real fm. Μπήκαν σε ένα κτίριο και συνέλαβαν κόσμο. Κάποιοι κάτοικοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την εισβολή.

Η κοινότητα των Προσφυγικών κάλεσε σε σύσκεψη ενημέρωσης και συζήτησης μέτρων για αποτροπή περαιτέρω κρατικών επιθέσεων. Ήρθε πολύς αλληλέγγυος κόσμος. Αυτό ήταν για την αστυνομία ευκαιρία για άλλη μια επίθεση. ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ εισέβαλαν σε δυο κτίρια. Ένα μέρος των συγκεντρωμένων πάλι αντιστάθηκε, προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή της αστυνομίας, με πέτρες και φωτοβολίδες.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 79 άτομα στη ΓΑΔΑ. Όλες οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες συμπεριλαμβάνουν –όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις- το μισό ποινικό κώδικα (μεταξύ άλλων απόπειρα σωματικής βλάβης, αντίσταση/βία κατά υπαλλήλων, παράβαση νόμου περί όπλων).

Το κράτος στρέφεται πάλι ενάντια στις καταλήψεις. Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Μια κυβέρνηση που δεν έχει τίποτα πια να υποσχεθεί στον εργαζόμενο κόσμο και το λαό προσπαθεί να "πουλάει" νόμο και τάξη. Έτσι ελπίζουν να συσπειρώνουν το δικό τους κόσμο.

Τα κατειλημμένα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας πάντα ενοχλούσαν το κεφάλαιο και το κράτος. Θα γίνονταν πολύ ελκυστικά για επενδύσεις και εξευγενισμό. Αλλά οι αγώνες των κατοίκων τους εμποδίζουν. Τώρα βλέπουμε μια άλλη προσπάθεια να τους σπάσουν. Η "ανάπλαση" τους σημαίνει καταστολή, εδώ στην Αλεξάνδρας, εκεί στο Βοτανικό με την εκκένωση του προσφυγικού στρατοπέδου του Ελαιώνα.

Έχουν πλέον τα κατάλληλα όργανα να πραγματοποιήσουν αυτά τα σχέδια. Όχι μόνο η αστυνομία φόρτωσε όποια αδικήματα μπορεί να φανταστεί κανείς στους/στις συλληφέντες/θείσες αλλά έστειλε καποιους/ες απ' αυτους/ες στο νοσοκομείο. Μετά την παρουσίαση ενώπιον στην ανακρίτρια και την απελευθέρωση των συντρόφων/ισσών οι μπάτσοι επιτέθηκαν ακόμα μέσα στο χώρο των δικαστηρίων χωρίς κανένα απολύτως λόγο με γκλομπ και κυνηγητό μέχρι το δρόμο σ' αυτούς/ές και τον αλληλέγγυο κόσμο. Δυο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένας σύντροφος έχει ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι, στο οποίο έπρε να γίνουν οχτώ ράμματα. Όταν ο υπόλοιπος κόσμος μέσα στο δικαστήριο παραπονέθηκε γι 'αυτή τη μεταχείριση των μόλις απελευθερωθέντων/θεισών η ανακρίτρια δήλωσε αναρμόδια και χαμογελούσε.

Δε θα μας σπάσουν! Υπερασπιζόμαστε τα Προσφυγικά.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/θείσες συντρόφους/ισσες. Να πέσουν οι κατηγορίες έναντί τους.

Αλληλεγγύη στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

 

Κατηγορίες: