Ολόψυχα στο πλευρό των λαών της Τουρκίας και της Συρίας

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 09/02/2023 - 1:54μμ

Η ανείπωτη τραγωδία που ζουν οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας, συγκλονίζει όλη την ανθρωπότητα. Αυτές είναι στιγμές που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι η ζωή του, πόσο έρμαιο της τύχης μπορεί να είναι.

Αυτές είναι όμως επίσης στιγμές που ο άνθρωπος καλείται να παλέψει για τη ζωή του και να δώσει νόημα στην ύπαρξή του. Είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη που κρατάνε όρθια τη ζωή, που της δίνουν νόημα.

Ο ανείπωτος πόνος των λαών της Τουρκίας και της Συρίας είναι και δικός μας πόνος. Σε αυτές τις τραγικές στιγμές πρέπει  να σταθούμε ολόψυχα στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Γιατί είναι κοινή η ανθρώπινη μοίρα. Γιατί αυτή είναι μια καταστροφή που συμβαίνει στη γειτονιά μας. Γιατί θέλουμε να παραμείνουμε άνθρωποι, κόντρα σε αυτούς που εμπορεύονται το μίσος ακόμα και σε τούτες τις τρομακτικές στιγμές. Τώρα είναι η ώρα της αδελφοσύνης των λαών.

  • Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ να εντείνουν τις αποστολές βοήθειας προς την Τουρκία και τη Συρία. Ειδικά για τη Συρία, απαιτείται αναστολή των κυρώσεων που εμποδίζουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Στηρίζουμε την καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης της Συλλογικής Κουζίνας El Chef (αναλυτικά εδώ: https://www.facebook.com/elchef.gr/posts/pfbid0nXoFY5i5ZqoXukpcvrte12x7o4dW9Hko2dF851C9UtE13vTq3gDqH2zPvNNKpNRPl) και κάθε κίνηση αλληλεγγύης που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες.
  • Επιδιώκουμε επίσης σε συνεργασία με τουρκικές συλλογικότητες την αναβάθμιση της έμπρακτης αλληλεγγύης, η οποία έχει όχι μόνο μεγάλη πρακτική σημασία, αλλά και βαρύνοντα ηθικό συμβολισμό.

Η  αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα των λαών!

9/2/2023

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: