Από την Αθήνα στην Αντιόχεια: Η αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα των λαών

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 15/02/2023 - 3:21μμ

May be an image of 6 people, people standing and outdoors

Συνεχίζεται η αποστολή αλληλεγγύης στη μαρτυρική Αντιόχεια, η οποία στηρίζεται από την Αναρχική Ομάδα Μασόβκα και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Η αποστολή αποτελεί την πρώτη προπαρασκευαστική φάση μιας μεγάλης καμπάνιας αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δίνουν μάχη επιβίωσης μετά την καταστροφή. Σε αυτή την πιο σκοτεινή ώρα, η αλληλεγγύη είναι η μόνη αχτίδα φωτός.

Παραθέτουμε ένα διαφωτιστικό απόσπασμα από τις εντυπώσεις των συντρόφων μας που βρίσκονται στην Αντιόχεια: 

“Μετά από 13 ώρες φτάσαμε στην Αντιόχεια και αντικρίσαμε την πραγματική εικόνα μας ρημαγμένης περιοχής. Διαφόρων ειδών καταστροφές στα σπίτια, αλλού με απλά ραγισματα, αλλού με τρύπες στους τοίχους ακόμα και στα πιο καινούρια κτίσματα,  αλλού έχουν γείρει ολόκληρα και άλλα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεσαι καν ότι εκεί κάποτε υπήρχε σπίτι. Οι δρόμοι γεμάτοι χαλάσματα όπου δυσκόλευαν την μετακίνηση των ανθρώπων.

Εθελοντές, διασώστες, γιατροί, αλληλέγγυοι σε κάθε γωνιά για να δώσουν την οποία βοήθεια χρειάζεται. Μέσα σε όλο αυτόν τον ανθρώπινο πόνο βρήκαμε μια σχισμή φωτός. Αυτήν την δύναμη του ανθρώπου που αντιστέκεται να αφεθεί ακόμα και όταν έχει χάσει τα πάντα. Πώς μπορείς τότε εσύ ως τρίτος να λυγίσεις; Δεν σου επιτρέπεται.”

Η αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα των λαών.

Αθήνα 15/2/2023

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: