Ο σύλλογος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 13/04/2005 - 12:00πμ

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες σημαντικών αποκαλύψεων για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ένα θεσμό με σημαντική επιρρροή στην ευαίσθητη περιοχή της Μ. Ανατολής. Ανταγωνισμοί εκκλησιών για τον έλεγχο του Πατριαρχείου, παρεμβάσεις ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, κρυφές συμφωνίες αραβικών κρατών μεταξύ τους αλλά και με τον ορκισμένο εχθρό, τους σιωνιστές, μυστικές υπηρεσίες και πράκτορες κάθε λογής, διαπλοκή με εταιρείες φαντάσματα, μικροί και μεγάλοι απατεώνες, όλα ένα κουβάρι. Μόνος χαμένος για ακόμη μια φορά ο Παλαιστινιακός λαός και το όνειρο του για ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, αφού ¨φίλοι¨ και εχθροί παίζουν βρώμικο παιχνίδι πίσω από την πλάτη του.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή με το σχέδιο Σαρόν σε εξέλιξη, την αποχώρηση δηλαδή από την λωρίδα της Γάζας με την ταυτόχρονη ενίσχυση των εποικισμών στη Δ. Όχθη και κυρίως στην Αν. Ιερουσαλήμ ( η κατασκευή 3.500 νέων διαμερισμάτων στον εποικισμό του Μάαλε Αντουμίμ μαζί με την επέκταση του τείχους έχει σαν στόχο τον αποκλεισμό της πόλης από τη Δ. Όχθη ) , αποκαλύπτεται ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο με εντολή του ίδιου του Πατριάρχη Ειρηναίου προχώρησε σε πολυετή εκμίσθωση -μιλούν για 99 χρόνια- δύο κτιρίων μέσα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ , βοηθώντας το έτσι στην μονιμοποίηση της κατοχής των εδαφών που ανήκουν στους Παλαιστίνιους άρα και στο γενικότερο σχέδιο του για δημιουργία τετελεσμένων. Σκεφτόμενος κανείς το γεγονός ότι το Πατριαρχείο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γής στην Ιερουσαλήμ, μετά το κράτος του Ισραήλ, τις ήδη μεγάλες παραχωρήσεις ( πολυετείς εκμισθώσεις ή και πωλήσεις ακινήτων ) που έχουν γίνει πρός τους Ισραηλινούς στο παρελθόν , ακόμα και το κτίριο της Κνεσέτ ( βουλή των Ισραηλινών ) ανήκει σ' αυτή την κατηγορία , καταλαβαίνει τη μεγάλη σημασία της πισώπλατης αυτής μαχαιριάς στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Είναι προφανές ότι οι προεκτάσεις των όσων συμβαίνουν στην περιοχή είναι πολύπλοκες και αφορούν πολύ περισσότερα ζητήματα.

Εμείς όμως σαν Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "Ιντιφάντα" :

- εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη στάση του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου απαιτώντας μαζί με τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που διαδηλώνουν να ακυρωθούν όλες οι παράνομες εκμισθώσεις και πωλήσεις γής στην Αν. Ιερουσαλήμ αλλά και σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη πρός το κράτος του Ισραήλ ή οποιονδήποτε άλλο.

- εκφράζουμε όμως την έντονη διαμαρτυρία μας και πρός όλους εκείνους τους υπεύθυνους στη χώρα μας που γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν, πρός όλους εκείνους που αρνούνται ακόμη και τώρα να πάρουν θέση και θολώνουν τα νερά, θέτοντας ως πρωταρχικό τους στόχο το να μην χάσει την επιρροή του το Πατριαρχείο με την πιθανή αραβοποίηση του και στρέφονατι σε συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ..

- επισημαίνουμε την τεράστια αναντιστοιχία που εκφράζεται για ακόμη μια φορά μεταξύ της επίσημης και γενικόλογης ( αλλά υποκριτικής ) υποστήριξης στον αγώνα των Παλαιστινίων και στην απλόχερη συμπαράσταση που έχει δείξει και συνεχίζει να δείχνει σε κάθε ευκαιρία ο ελληνικός λαός.

Η ύπαρξη του Συλλόγου μας άλλωστε αυτό τον βασικό στόχο έχει, να βοηθήσει να μετατραπεί αυτή η διάθεση για υποστήριξη σε έμπρακτη αλληλεγγύη. Να μην αφήσουμε μόνο του τον Παλαιστινιακό λαό στον μεγάλο αγώνα που δίνει εδώ και δεκαετίες.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: