Για τα γεγονότα στις 10 Μαΐου στο Πολυτεχνείο

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 16/05/2005 - 12:00πμ

Το πανεπιστημιακό άσυλο βιάστηκε από τις αστυνομικές σφαίρες και όχι από όσους διαμαρτυρήθηκαν για αυτές.

Ο τραυματισμός με σφαίρα του 28άχρονου Γιώργου Χιλίαρχου, επειδή συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για την παρουσία οπλισμένων αστυνομικών μέσα στο Πολυτεχνείο, από το σωματοφύλακα του πρ. υπουργού Χρήστου Βερελή, Χριστόφορο Πατσιά, την Τρίτη το βράδυ, αποτελεί ακραίο φαινόμενο αστυνομικής ασυδοσίας, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα του κλίματος και της νοοτροπίας που διαμορφώνονται στο σύνολο των μηχανισμών καταστολής. Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών, λοιπόν, και η ρίψη δεκάδων σφαιρών, ο τραυματισμός πολίτη από αστυνομικό στο χώρο του Πολυτεχνείου για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 1973, ακριβώς αυτά συνιστούν κραυγαλέα και άκρως επικίνδυνη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και όχι όσα εκ του πονηρού καταλογίζονται «περί ομηρίας» σε εκείνους που ευλόγως αντέδρασαν στη δολοφονική αστυνομική δράση.

Όμως συνένοχοι σε αυτή τη δολοφονική δράση είναι και οι φρουρούμενοι βουλευτές οι οποίοι, αλαζόνες και εκτός κοινωνίας καθώς είναι, δεν σκέφτηκαν καν να αφήσουν εκτός του Πολυτεχνείου τους ενόπλους γορίλες τους. Ευτυχώς, δεκάδες μέλη του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και πολλοί-ές από όσους-ες συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Μακρυγιώργου στο αμφιθέατρο Γκίνη επέδειξαν απείρως μεγαλύτερη ωριμότητα και απέδειξαν αντιστοίχως πολλαπλάσια ευφυϊα από εκείνες των αξιότιμων κυρίων Βενιζέλου, Βερελή και Βούγια.

Είναι χρέος όσων ανησυχούμε για την ένταση της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής ασυδοσίας να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό της δημόσιας συζήτησης για όσα συνέβησαν την Τρίτη το βράδυ σε τηλεοπτική προπαγάνδα κατά του πανεπιστημιακού ασύλου και να καταδικάσουμε τη δολοφονική οπλοχρησία και την πολιτική συγκάλυψή της.

Κατηγορίες: