Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η εξέγερση είναι καθήκον

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 11/09/2005 - 12:00πμ

Ανακοίνωση του Δικτύου για τη ΔΕΘ

ΔΕΘ 2005: Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η εξέγερση είναι καθήκον

Την απάντηση τους στη νεοφιλελεύθερη επιδρομή της κυβέρνησης και τα ανθρωποβόρα σχέδια της εργοδοσίας έδωσαν χτες το βράδυ οι 20.000 διαδηλωτές-τριες που γέμισαν τους δρόμους γύρω από το Βελλίδιο. Χιλιάδες εργαζόμενοι-ες, απολυμένοι-ες, άνεργοι-ες, απασχολήσιμοι-ες, νέοι και νέες, δήλωσαν χτες με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως τα όρια της αντοχής και της ανοχής απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λεηλασίας των εργατικών εισοδημάτων έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Η μαζική συμμετοχή στο χτεσινό συλλαλητήριο απέδειξε ότι όταν οι «από πάνω» νομοθετούν την αδικία, τότε για τους «από κάτω» η εξέγερση είναι η μόνη δυνατή διέξοδος.

Και ενώ οι χιλιάδες διαδηλωτές-τριες εξέφραζαν την οργή τους για την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ έκλεισαν τον ήχο της μικροφωνικής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ Θοδωρή Σδούκου. Ίσως να τους ενόχλησε η επισήμανση πως η πολιτική της Ν.Δ είναι κοινής εμπνεύσεως με εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Ίσως πάλι να τους ενόχλησε το μαζικό, μαχητικό και νεανικό μπλοκ του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Η χτεσινή μεγάλη κινητοποίηση δεν φέρνει μόνο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Στέλνει ταυτόχρονα και σαφές μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι οι εργαζόμενοι-ες επιλέγουν τη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και όχι το συμβιβασμό και την υποχωρητικότητα. Ο νεοφιλελευθερισμός θα ηττηθεί στο δρόμο.

Αθήνα 11/9/2005

Κατηγορίες: