Είναι ανεπιθύμητοι!

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 15/09/2005 - 12:00πμ

Ανακοίνωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ Λαμίας και της Κίνησης Λαμίας για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Είναι ανεπιθύμητοι!
Νεοναζιστικές οργανώσεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη σχεδιάζουν την πρώτη πανευρωπαϊκή νεοναζιστική σύναξη σε ελληνικό έδαφος, και ίσως την περιοχή μας, με την επωνυμία "Hatewave festival"-φεστιβάλ μίσους.
Σε μια περιοχή που ρίζωσε και γιγαντώθηκε η αντίσταση στη ναζιστική κατοχή, σε μια χώρα που έχει θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς θύματα της θηριωδίας των ναζί του Χίτλερ, δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του ναζισμού. Αλλά και γενικότερα αυτοί πρέπει να είναι ανεπιθύμητοι παντού και πάντα.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας, εφόσον δεν πρόκειτια για φορείς μιας ιδεολογικής άποψης, αλλά για συμμορίες δολοφόνων με καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για ξυλοδαρμούς, δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών.
Είναι αυτοί που έχουν αναγάγει σε "ιδεολογία" και εφαρμόζουν ως καθημερινή πρακτική τους το ρατσσιστικό μίσος, τον ακρίαο εθνικισμό, το φασισμό. Κεντρικό σύνθημα τους είναι η "υπεροχή της Αρίας φυλής" και ό,τι διαφορετικό το σκοτώνουν. Θα μας βρουν μπορστά τους! Είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε ενεργά σε κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους ευαίσθητους πολίτες, οργανώσεις, φορείς και κινήσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε τη διοργάνωση του επάισχυντοπυ φεστιβάλ μίσους, οπουδήποτε και αν αυτό διοργανωθεί.
Οφείλουμε όλοι, πολίτες, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, κινήσεις πολίτων, σύλλογοι, να αντιταχθούμε δυναμικά και αποτρέψουμε τα σχέδια των νεοναζιστών. Να τους στείλουμε να γιορτάσουν το μίσος στα σπίτια τους.
Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Κίνηση Λαμίας για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: