Μέρα γιορτής για τους μουσουλμάνους - Μέρα ντροπής για την Αθήνα

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 04/11/2005 - 12:00πμ

Οι μουσουλμάνοι πολίτες της Αθήνας γιορτάζουν σήμερα το Ιντ Μομπάρακ. Το Ιντ Μομπάρακ είναι μια μέρα αγάπης και συναδέλφωσης με την οποία κλείνει η περίοδος του Ραμαζανίου. Γιορτάζεται με μεγάλες προσευχές τις οποίες ακολουθούν πλούσια γεύματα. Σε διάφορες περιοχές της Αθήνας οι μουσουλμάνοι μαζεύτηκαν σε μεγάλους αριθμούς για να κάνουν την καθιερωμένη προσευχή. Η πιο μαζική έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από πέντε χιλιάδες άτομα (κατά κύριο λόγο Πακιστανοί).


Δυστυχώς, αυτή η ημέρα χαράς και γιορτής για ένα σημαντικό αριθμό πολιτών είναι ταυτόχρονα και μέρα ντροπής για την Αθήνα. Και αυτό γιατί στην Αθήνα δεν υπάρχει τζαμί και έτσι οι μουσουλμάνοι είναι αναγκασμένοι να μαζεύονται σε αίθουσες συνεδρίων, αποθήκες και εστιατόρια. Είναι πραγματικά ντροπή να μη γίνεται σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία στη χώρα που βαυκαλίζεται ότι είναι η πατρίδα της δημοκρατίας και της φιλοξενίας. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα εγκαίνια του τζαμιού της Αθήνας έχουν παγώσει κάτω από την πίεση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Με αυτόν τον τρόπο, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα των μουσουλμάνων πολιτών, καθώς και κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας.


Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών βρέθηκε σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους μουσουλμάνους πολίτες, να καλέσει σε κινητοποιήσεις για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες, για να απαιτήσει να γίνει σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία κάθε πολίτη και να λειτουργήσει επιτέλους τζαμί στην Αθήνα.

Αθήνα 3/11/2005

Θεματικές: 
Κατηγορίες: