Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Βόλο

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 12/12/2005 - 12:00πμ

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η σημερινή αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο Βόλο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι κοινότητες των Αλβανών και των Νιγηριανών της πόλης μας και πλήθος Ελλήνων από αντιρατσιστικές, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες.
Παρά τη συνεχή βροχόπτωση, για 2 περίπου ώρες, μετανάστες και Έλληνες κρατώντας πανώ και πλακάτ, παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην πλατεία και υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής των μεταναστευτικών κοινοτήτων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, μοίραζαν προκηρύξεις στους διερχόμενους περαστικούς.


Η σημερινή συγκέντρωση, μετά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου, προβλήθηκε τόσο από τον ημερήσιο τοπικό τύπο, όσο και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
* Ζητάμε να μπει επιτέλους τέλος στην άγρια εκμετάλλευση και στην ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και μεταναστριών.
* Καταγγέλλουμε αυτόν τον άθλιο νέο μεταναστευτικό νόμο που λεηλατεί τις οικονομίες των μεταναστών, που θέτει εξωφρενικές απαιτήσεις για όσους θα θελήσουν να ενταχθούν στις διατάξεις του και που τελικά, ουσιαστικά υποχρεώνει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να παραμένουν παράνομοι, αβέβαιοι και ευάλωτοι στη χώρα μας.
* Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των πενήντα ταλαιπωρημένων Ασιατών προσφύγων που κρατούνται παράνομα και κάτω από άθλιες συνθήκες εδώ και 3 βδομάδες σε μεταλλικό κλωβό στην βιομηχανική περιοχή του Βόλου.
* Καταδικάζουμε τη βαρβαρότητα με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει εκατομμύρια ανθρώπους που φτάνουν ανυπεράσπιστοι στην Ευρώπη, θύματα και της δικής της μακροχρόνιας αποικιοκρατικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής.
* Διαδηλώνουμε γιατί καμιά ζωή δεν είναι λαθραία και κανένας μετανάστης δεν είναι περισσευούμενος

Η συγκέντρωση συνδιοργανώθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου (Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Κοινότητες Μεταναστών στο Βόλο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ – Επιτροπή Μαγνησίας, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου), τη Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), τις Συσπειρώσεις/Παρεμβάσεις/Εργατικά Σχήματα Μαγνησίας και την Ταξική Πορεία Μαγνησίας, ενώ σε αυτήν συμμετείχε και την υποστήριξε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Η προσπάθειά μας δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχίζεται μέχρις ότου σταματήσουν οι ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες και στις μετανάστριες, μέχρις ότου εφαρμοστούν συνθήκες ένταξης και ουσιαστικής νομιμοποίησης των ξένων εργαζόμενων, μέχρις ότου σταματήσει η βάρβαρη και απάνθρωπη κρατική συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν απελπισμένοι στη χώρα μας.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: