Όλες και όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 11/02/2009 - 12:00πμ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνει το Σάββατο 14/2 (Προπύλαια, 1:00 μμ) η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (http://eleytheriatwra.wordpress.com) στους συλληφθέντες της εξέγερση του Δεκέμβρη
Η παρατεινόμενη προφυλάκιση δεκάδων αγωνιστών καθώς και η ομηρία εκατοντάδων άλλων που συνελήφθησαν στα γεγονότα του Δεκέμβρη, συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο προφανής στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών είναι να τρομοκρατήσουν τους συμμετέχοντες στην εξέγερση, να συντηρητικοποιήσουν τους (πολύ περισσότερους) που τη στήριξαν πολιτικά, να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας συνολικά απέναντι σε όλες τις ομάδες των «από κάτω» που βγαίνουν στον δρόμο για να μην πληρώσουν το τίμημα της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν οι «από πάνω».

Επιπλέον, μέσω του οργίου αυθαιρεσιών στο οποίο επιδόθηκαν οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές (παντελώς ατεκμηρίωτες διώξεις, μηδενική εξατομίκευση κατηγοριών, προφυλακίσεις με ταξικά και ρατσιστικά κριτήρια) καθώς και με τη χρησιμοποίηση του τρομονόμου στη Λάρισα, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα καινούργιο νομικό προηγούμενο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιστάσεων. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση de facto σκλήρυνσης της ποινικής αντιμετώπισης της πολιτικής παραβατικότητας (είτε πραγματικής είτε κατ’ αστυνομική φαντασία).
Για μία ακόμα φορά θα επαναλάβουμε ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη υπήρξε η έκρηξη της διάχυτης κοινωνικής δυσαρέσκειας. Ήταν μια έκρηξη πέρα ως πέρα δίκαιη τη οποίας ο επίλογος δεν μπορεί να γραφτεί στις φυλακές και τα δικαστήρια. Κατά συνέπεια, το ζήτημα της απελευθέρωσης όλων των προφυλακισμένων και της άρσης όλων των διώξεων δεν έχει να κάνει μόνο με την με την απολύτως αναγκαία αντίσταση στην κρατική αυθαιρεσία. Σχετίζεται εξίσου με την ίδια την υπεράσπιση της εξέγερσης του Δεκέμβρη.


Αθήνα 11/2/09


Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: