Να αποφυλακιστεί τώρα ο Σάββας Ξηρός

  • Δημοσιεύτηκε: Σάβ, 30/04/2011 - 8:46πμ

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου εκδικάζεται στον Πειραιά η αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας του Σ. Ξηρού και, εφόσον γίνει δεκτή, μετά τη νοσηλεία του Σάββα σε νοσοκομείο της επιλογής του, το οποίο θα πιστοποιήσει ότι δεν πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, θα αποφυλακιστεί.

Ο Σάββας Ξηρός, κρατούμενος από τον Ιούνιο του 2002, με οξύτατα προβλήματα υγείας και κυριότερο τον κίνδυνο οριστικής απώλειας της ελάχιστης όρασής του, βιώνει επί εννιά χρόνια την εκδικητικότητα και την αναλγησία των διωκτικών αρχών, γεγονός που οδήγησε στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για διακρίσεις και βασανιστήρια σε βάρος του και στην επακόλουθη απόρριψη της ελληνικής προσφυγής στην καταδικαστική απόφαση από το ίδιο δικαστήριο.

Ο Σάββας Ξηρός πρέπει να αποφυλακιστεί αμέσως! Το κράτος εφάρμοσε εναντίον του τις πλέον βάρβαρες μεθόδους ανάκρισης (ποιος μπορεί να ξεχάσει το έγκλημα του Ευαγγελισμού;), κράτησης (εννιά χρόνια απομονωμένος στο υπόγειο της ΣΤ' Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού) και δίκης (το Εφετείο έγινε ερήμην του λόγω προβλημάτων στην υγεία του). Η εξόντωση του Σάββα πρέπει να σταματήσει τώρα!

Δικαστήρια Πειραιά (Φίλωνος και Σκουζέ), Δευτέρα 2 Μαΐου, 9 π.μ.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κατηγορίες: