κυβέρνηση

Να φύγουν τώρα

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 22/08/2022 - 9:02μμ

ίναι πραγματικά τρομακτικό κάθε καινούρια μέρα να υπάρχει ακόμα μια κακή είδηση, κι όμως… έτσι ζούμε τα τελευταία 3 χρόνια υπό το καθεστώς της ακροδεξιάς-νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το κράτος, με διαχειριστή του τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του έχει επιτελέσει την μεγαλύτερη επέλαση στις ζωές μας και τις ελευθερίες μας στην εποχή της μεταπολίτευσης.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Να γίνει η ΕΡΤ το δικό μας Ταξίμ

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 12/06/2013 - 7:27μμ

Η χουντικού χαρακτήρα απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, να φιμώσει μια για πάντα την Δημόσια ραδιοτηλεόραση, να εκποιήσει την τεράστια περιουσία της και το ανεκτίμητο αρχείο της σε ιδιωτικά συμφέροντα,  και να πετάξει στο δρόμο σχεδόν τρεις χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί αποφασιστικό βήμα στην πορεία προς την εκτροπή και το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.

Η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να αφήσει την ενημέρωση βορά μόνο στους εργολάβους των ιδιωτικών καναλιών διότι η αναστολή βασικών πολιτικών ελευθεριών συνιστά αναγκαίο όρο για την επιτυχία της μνημονιακής λεηλασίας και ο όρος αυτός πρέπει να είναι πλήρως ελεγχόμενος.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός τσαμπουκάς έδωσε την αφορμή για να εκφραστεί επιτέλους η γενικευμένη δυσαρέσκεια. Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση στο κτίριο της ΕΡΤ έστειλε το μήνυμα ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι έτοιμο να ξεσηκωθεί και διατεθειμένο να αναμετρηθεί με τις τρόικες εσωτερικού κι εξωτερικού. Αυτή η πλατιά αγωνιστική διάθεση μπορεί να γίνει αφετηρία ενός πραγματικού κοινωνικού ξεσηκωμού που θα γκρεμίσει κυβέρνηση και Μνημόνιο.

Η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει το σημείο αναφοράς αυτού του ξεσηκωμού, να γίνει δηλαδή το δικό μας Ταξίμ.


Όλοι-ες αύριο στις 11:00 στην απεργιακή συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Δεν θα περάσουν!

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 11/11/2011 - 4:49μμ
Οι υποστηρικτές του μνημονίου,  κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για να συνεχίσουν μια πολιτική φτώχειας και ανθρωποφαγίας, που ο κόσμος καταδίκασε στο δρόμο, διορίζουν μια παράνομη κυβέρνηση με επικεφαλής έναν τραπεζίτη. Στην κυβέρνηση αυτή, όλοι οι πρόθυμοι υπηρέτες του κεφαλαίου και εχθροί της κοινωνίας και των εργαζομένων, δίνουν κυβερνητικούς θώκους και στην ακροδεξιά.
Κάθε μάσκα απο το πολιτικό προσωπικό του κράτους, μπλε ή πράσινο, έπεσε. Τους λέμε όμως ότι το κίνημα, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι και η κοινωνία ολόκληρη δεν θα επιτρέψει να πάμε σε μαύρες μέρες φτώχειας, άγριας καταστολής και φασισμού, προκειμένου να αυξήσουν οι πλούσιοι τα κέρδη τους.
Δεν Θα Περάσουν.
 
 
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Κίνηση Αθήνας)
Θεματικές: 
Κατηγορίες: