ευρωπη φρουριο

Η Ευρώπη-Φρούριο δολοφονεί, η υποκρισία συγκαλύπτει (Δελτίο Θυέλλης Τεύχος 38 - Απρίλιος 2014)

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 15/04/2014 - 7:03μμ

Από τη Λαμπεντούζα μέχρι το Φαρμακονήσι, από τη Θέουτα μέχρι τη Λευκάδα και τις Οινούσσες, η Ευρώπη-Φρούριο δολοφονεί αδιάκριτα οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες πνίγοντας και πυροβολώντας τους.      Στις 15/11/2013 στη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας πνίγηκαν 15 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους τέσσερα μικρά παιδιά. Στις 20/1/2014 κοντά στο Φαρμακονήσι, στη διάρκεια παράνομης επαναπροώθησης και λόγω βίαιων συμπεριφορών των λιμενικών, πνίγηκαν οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες αβοήθητοι. Στις 6/3/14, 16 Σύροι πρόσφυγες δέχθηκαν τα πυρά των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών προσφύγων. Τα περιστατικά αυτά είναι μόνο παραδείγματα μιας κατάστασης που αποτελεί πάγια τακτική, μιας συνολικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας (ειδικά) και της Ευρώπης (γενικά).

Από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα στο δημόσιο λόγο κατά των μεταναστών και των προσφύγων (με ρατσιστικές δηλώσεις καθημερινά), μάλλον δεν περιμένει κάνεις να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες, αντίθετα, το δόγμα «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο» αποτελεί ανοιχτό μέτωπο, πολιτική ιδεολογία και πρακτικό «ηρωισμό». Το αν θα αποδοθούν τελικά οι ποινικές ευθύνες και αν θα τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί των εγκληματών αυτών είναι το μεγάλο ζητούμενο. Η ελληνική δικαιοσύνη δοκιμάζεται στις περιπτώσεις αυτές και είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις για την αξιοπιστία της ως ανεξάρτητης αρχής.

Τα εγκλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης-Φρούριο, όμως, εκτός από τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες, κρύβουν και ένα φαύλο κύκλο υποκρισίας.

Οινούσσες: Η Ελλάδα-Φρούριο δολοφονεί πρόσφυγες

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 10/03/2014 - 12:22μμ

Στις 6 Μαρτίου 16 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στη δεύτερη προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα με βάρκα, δέχθηκαν τα πυρά των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών προσφύγων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι από άντρες της ελληνικής αστυνομίας, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη βάρκα μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια. Η πρόσβαση των τοπικών φορέων στους πρόσφυγες, τόσο σε εκείνους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο όσο στους υπόλοιπους που κρατούνται, απαγορεύεται. Γιατί;

Κατηγορίες: