Όχι στη νέα σταυροφορία (Mos Maiorum)

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 12/10/2014 - 1:52μμ


Επετειακό και συντονισμένο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων αποφάσισε η ΕΕ για τις 13 ως 26 Οκτωβρίου στο εσωτερικό των χωρών της. Στην επιχείρηση με το ντροπιαστικό όνομα Mos Maiorum, (τα ήθη των προγόνων μας) οι εθνικές αστυνομίες και η Frontex θα συνεργαστούν αδελφωμένες για δεκατρείς μέρες και με επισημότητα για να συλλαμβάνουν, παρενοχλούν, τρομοκρατούν και ταπεινώνουν κάθε μετανάστη ή πρόσφυγα, με το φτηνό πρόσχημα εντοπισμού των κυκλωμάτων διακίνησης και δουλεμπόρων.
Σαν να μην έφτανε η καθημερινή καταδίωξη και ταλαιπωρία, οι εγκλεισμοί, τα κέντρα κράτησης, οι πνιγμοί, τα βασανιστήρια, σαν να μην έφταναν οι πόλεμοι κι οι πολιτικές λεηλασίας των φτωχών χωρών που αφανίζουν λαούς και τους σπρώχνουν στην αυτοεξορία και στη μετανάστευση, η Ευρώπη -  Φρούριο επιδιώκει να μείνει στην ιστορία και σαν Ευρώπη της βίας της αλαζονίας και του ευτελισμού.

Να μην το επιτρέψουμε αυτό.

Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες πολέμου.  Τους διακινητές τους δημιουργούν τα εξωτερικά και τα εσωτερικά τείχη. Άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες, νομιμοποιηση σε όλους/ες τους μετανάστες/τριες.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
 

Κατηγορίες: