Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης -Κάλεσμα για πορεία απάντησης στις φασιστικές επιθέσεις της 21ης Γενάρη.

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 22/01/2018 - 1:17μμ

Το σύνθημα σύμφωνα με το οποίο όποιος κοιμάται πατριώτης, ξυπνά φασίστας, ήρθε να επιβεβαιώσει το συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη για το όνομα της γειτονικής χώρας. Η «αγάπη για την πατρίδα και τα εθνικά της δίκαια» εξελίχθηκε γρήγορα κι αβίαστα σε εθνικιστικά και αιματολάγνα από άμβωνος και εξέδρας παραληρήματα, οι δρόμοι της πόλης άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια για να παρελάσουν με κάθε επισημότητα τα τάγματα της χρυσής αυγής υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών τους, ο Λευκός Πύργος μετατράπηκε σε κολυμπήθρα για το ξέπλυμα φασιστών, ναζί, μαχαιροβγαλτών, με τις ευλογίες της κοινοβουλευτικής δεξιάς (συμπολιτευόμενης κι αντιπολιτευόμενης), τοπικών αρχόντων και της εκκλησίας σε μια φιέστα κακόγουστου χουντοφολκλόρ.


Κι όσο η πολιτική πρωτοπορία της ακρο-δεξιάς διαγκωνιζόταν για το χρόνο στα μικρόφωνα, χέρια οπλισμένα από τη σιωπηλή (ή και όχι μόνο) συγκατάβαση του γαλανόμαυρου πλήθους ανέλαβαν το επιχειρησιακό σκέλος της ημέρας. Υπενθυμίζοντας σε όλους και όλες πως ο εθνικισμός είναι το καλύτερο όπλο ενάντια πρωτίστως στον «εσωτερικό εχθρό», τάγματα εφόδου επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, όπου απωθήθηκαν από την περιφρούρηση  παρά τις πλάτες της αστυνομίας και προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να επιτεθούν στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Αφού οι πρώτες απόπειρες απέτυχαν, δοκίμασαν και κατάφεραν να εισβάλουν στην κατάληψη Libertatia, την οποία πυρπόλησαν με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του σπάνιου ιστορικού κτιρίου που τη στέγαζε.

Ο φασισμός κι ο εθνικισμός πιο πολύ από τον αλλοεθνή, τον αλλόθρησκο κι αλλόγλωσσο, μισούν όσους κι όσες αμφισβητούν τα κηρύγματά τους στο εσωτερικό της χώρας: τα κοινωνικά κινήματα, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τις αντιφασίστριες και τους αντιρατσιστές, τις αναρχικές και τους αριστερούς. Στη μεριά μας δεν αντιστοιχεί ούτε αδιαφορία, ούτε μουδιασμένες και φοβικές αντιδράσεις από εδώ και μπρος. Με δυναμική κινητοποίηση στο δρόμο κι οργάνωση των χώρων μας και της περιφρούρησής τους απαντάμε άμεσα στις φασιστικές επιθέσεις. Με καθημερινή πολιτική δουλειά, με ενίσχυση του θεωρητικού οπλοστασίου μας, με παρεμβάσεις και με αμετακίνητη αντιπαράθεση στην εθνικιστική λαίλαπα παλεύουμε ενάντια στη γιγάντωση της εθνικής φαντασίωσης, ενάντια στα φαιά φαντάσματα του παρελθόντος, πριν στοιχειώσουν ξανά τους καιρούς που έρχονται.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιφασιστική πορεία με συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Libertatia (Λεωφόρος Στρατού και Σαρανταπόρου), τη Δευτέρα στις 22/1, στις 6μμ.

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: