Να μην αφήσουμε τα Εξάρχεια στους κανίβαλους

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 29/03/2019 - 11:36πμ

Οι καταγγελίες για βιασμούς στα Εξάρχεια αποτελούν τα πιο πρόσφατα και πλέον αποκρουστικά περιστατικά αντικοινωνικής κι εγκληματικής δράσης στην ιστορική γειτονιά. Θα το πούμε για μια ακόμα φορά: Όσοι στρέφονται εναντίον των κατοίκων και των θαμώνων της περιοχής είναι εχθροί του ανταγωνιστικού κινήματος και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η κοινωνική εξαθλίωση μπορεί να ερμηνεύει εγκληματικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές αλλά επουδενί τις δικαιολογεί. Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται, όποια δικαιολογία και αν προβάλλουν, είναι απέναντί μας.

Είναι προφανές ότι η ανοχή απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση κανίβαλων και μαφιόζων στα Εξάρχεια το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στην πολιτική νομιμοποίηση του αυταρχισμού, της ξενοφοβίας και της συλλογικής ευθύνης. Είναι επίσης εύλογα τα ερωτήματα για τις πολιτικές στοχεύσεις που απορρέουν από τη στάση της αστυνομίας.

Την Παρασκευή στις 6:00 μμ. στην πλατεία Εξαρχείων συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τις μαφίες. Τα Εξάρχεια πρέπει να παραμείνουν μια ανοιχτή και ασφαλής γειτονιά, να επαναπροσδιοριστούν ως γειτονιά ελευθερίας και έκφρασης και όχι πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης αντικοινωνικών συμπεριφορών και μαφιόζων. Να μην αφήσουμε τα Εξάρχεια να γίνουν έρμαιο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ο αγώνας για να διατηρήσουν τον ιστορικοπολιτικό τους χαρακτήρα πρέπει να γίνει προτεραιότητα του ανταγωνιστικού κινήματος.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: