Να μην γίνουν τα Εξάρχεια ζώνη μηδενικών δικαιωμάτων

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 21/11/2019 - 4:55μμ

Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου τα Εξάρχεια έζησαν μια νύχτα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Τα ΜΑΤ μαζί με τις υπόλοιπες ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας δημιούργησαν μια άθλια κατάσταση εξαίρεσης δικαιωμάτων:

Συλλήψεις στο σωρό χωρίς ουσιαστική αιτία.
Ξυλοδαρμοί συλληφθέντων, περαστικών και δημοσιογράφων.
Τρομοκράτηση όσων βρίσκονταν στη γειτονιά εκείνη την ώρα.
Σε συνέχεια της νύχτας αυθαιρεσίας, σήμερα στην Ευελπίδων τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σήμερα απρόκλητα και ξυλοκόπησαν όσους είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

Θα τα πούμε για μία ακόμα φορά:

Το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξης» δεν είναι παρά η αποχαλίνωση της αστυνομικής βαρβαρότητας.
Η φιλολογία περί «αβάτου των Εξαρχείων» δεν αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αντικοινωνικών συμπεριφορών, αλλά στη νομιμοποίηση της αστυνομοκρατίας.
Η καταπάτηση των ελευθεριών κάποιων οδηγεί στη φαλκίδευση της ελευθερίας όλων.

Από τις εισβολές σε καφενεία και πολυκατοικίες επειδή απλά βρίσκονται στη γειτονιά, μέχρι τις τις σεξιστικές επιθέσεις και τη χουντικού τύπου διαπόμπευση και βασανισμό των συλληφθέντων, η καταστολή και ο αυταρχισμός κλιμακώνονται. Για μια ακόμα φορά ισχύει το «δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε». Είναι η δικιά μας ενωτικά και αποφασιστική δράση που μπορεί να βάλει φραγμό στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Είναι η δικιά μας πλατιά μαχητική κινητοποίηση που δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή των Εξαρχείων σε ζώνη μηδενικών δικαιωμάτων.

Στέκι Μεταναστών, Αθήνα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: