Τα γκέτο γεννούν απελπισία κι ο ρατσισμός αγριότητα

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 07/02/2020 - 10:18πμ

Η εκρηκτική κατάσταση στην Μέση  Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο πόλεμος και η φτώχεια δημιουργούν, όπως πάντα στην ιστορία,  προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα.  Στην Ευρώπη φτάνει μόνο το 10% των ανθρώπων που ξενιτεύονται. Παρόλο που ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα μας είναι μικρός, τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών στο προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι μεγάλα.

Για την κατάσταση στα ελληνικά νησιά υπάρχουν ένοχοι. Είναι η συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας,  και η Ευρώπη φρούριο. Αυτή η Ευρώπη που δεν τήρησε καμιά υπόσχεση για υποδοχή προσφύγων.  Είναι η κυβέρνηση που συνεχίζει την κατασταλτική και εγκλωβιστική πολιτική, είναι η πρώην κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ που στην προσπάθεια να διαχειριστεί τα προσφυγικά ρεύματα εγκατέστησε στην ουσία κλειστά κέντρα  χωρίς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Αυτά που επιδεινώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ λόγω της ακροδεξιάς αντίληψής της.

Ο εγκλωβισμός των προσφύγων δημιουργεί απελπισία στους ίδιους και συνθήκες έντασης στα νησιά. Δε δεχόμαστε τη ρητορική μίσους και τις επιθέσεις που ενορχηστρώνονται από τοπικούς «άρχοντες» και φασιστικούς  πυρήνες. Δεν δεχόμαστε την ακροδεξιά πολιτική ντόπιοι vs πρόσφυγες.   Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της κοινωνίας σε απαθή θεατή νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης. 

Η αποσυμφόρηση των νησιών μαζί με μια πολιτική αλληλεγγύης και φιλοξενίας είναι μια καλή αρχή για τη λύση του προβλήματος. Όταν οι πρόσφυγες εξαθλιώνονται οι ντόπιοι γινόμαστε συνένοχοι και ανοίγουμε το δρόμο και για την δική μας εξαθλίωση.

Άσυλο στους πρόσφυγες τώρα

Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης – ελεύθερη μετακίνηση

Εξασφάλιση στέγης και τροφής στη χερσαία Ελλάδα

Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας

Καμιά συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κατηγορίες: