Όλες και όλοι στη γενική απεργία της 16ης Μαρτίου!

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 15/03/2023 - 4:43μμ

Δύο εβδομάδες μετά το έγκλημα των Τεμπών, η μηχανή της συγκάλυψης έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τους πάντες αλλά δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει το σύστημα για να παρακολουθεί την πορεία των τρένων, προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακό θόρυβο, με στόχο να αποφύγει την πραγματική απόδοση ευθυνών. Η κυβερνητική γραμμή είναι ότι “φταίμε όλοι εκτός από τον Μητσοτάκη”.

Επιπλέον, ούτε από τη Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θίγεται το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, η οποία υπονομεύει την ασφάλεια και λειτουργεί διαλυτικά για τον σιδηρόδρομο σε όλη την Ευρώπη.

Αλλά τώρα δεν μιλάνε μόνο οι τεχνικοί της εξουσίας. Μιλάει και ο δρόμος. Και ο δρόμος απαιτεί δικαιοσύνη για τους νεκρούς των Τεμπών. Απαιτεί να μην μπαίνει η ασφάλεια στην προκρούστεια κλίνη του κόστους. Απαιτεί να τελειώσουμε με το ψέμα και την αθλιότητα.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου  συμμετέχουμε στη γενική απεργία (συγκέντρωση πλατεία Κλαυθμώνος 11:00) 

-Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

-Να γίνει ο σιδηρόδρομος δημόσιο αγαθό.

-Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

 

ΥΓ Η κυβέρνηση δια του Βορίδη επιχείρησε να παρουσιάσει ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ έχει βγει παράνομη, κάτι που είναι ψέμα. Ραντεβού στους δρόμους!

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: