Ελ.Κοιν.Φόρουμ: Η Θεσσαλονίκη έστειλε το μήνυμα

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 11/09/2005 - 12:00πμ

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Πάνω από 20.000 εργαζόμενοι-ες καθώς και νεολαίες-οι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη εναντίον της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, εναντίον της πολιτικής που επιδιώκει να επιβάλει την πιο έξαλλη εργοδοτική ασυδοσία και να καταργήσει στην πράξη τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το μήνυμα που έστειλαν οι διαδηλωτές-τριες ήταν σαφές: Αυτή η πολιτική όχι μόνο πρέπει αλλά και μπορεί να ανατραπεί! Η μαζική παρουσία εργαζόμενων και νεολαίων από όλη Ελλάδα καταδεικνύει το μέγεθος της λαϊκής δυσαρέσκειας, καθώς και την ραγδαία άνοδο της αγωνιστικής διάθεσης.

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ έδωσε τον δικό του τόνο στην διαδήλωση με τη μαζική κινητοποίηση του σε όλη την Ελλάδα (πάνω από 5.000 συμμετείχαν στο μπλοκ του), τον ενωτικό χαρακτήρα, καθώς και τη ζωντάνια του.

Μελανό σημείο της μεγάλης συγκέντρωσης στο άγαλμα του Βενιζέλου υπήρξε η απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ να κλείσουν τον ήχο της μικροφωνικής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ Θ. Σδούκου. Φαίνεται ότι ενόχλησε μερικούς η παρατήρηση του ότι η πολιτική της ΝΔ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ…

Αθήνα 10/9/2005

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

Κατηγορίες: