Όλοι-ες στην αντιρατσιστική διαδήλωση

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 09/12/2005 - 12:00πμ

Είναι πια προφανής η χρεοκοπία του καινούργιου (αντι)μεταναστευτικού νόμου. Η «νομιμοποίηση» (τέταρτη τα τελευταία χρόνια) που υποσχέθηκε η κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι αποσκοπούσε στο να γεμίσει τα κρατικά ταμεία και όχι να δώσει λύσει στα τεράστια προβλήματα των μεταναστών-τριών. Η εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση για την κατάθεση των δικαιολογητικών (περίπου 20.000 στα μέσα Νοεμβρίου ενώ οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα μπορεί να φτάνουν και το ένα εκατομμύριο) είναι αδιάψευστη απόδειξη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών δεν μπορεί να πληρώσει το χαράτσι των 150 ενσήμων και του παραβόλου των 147 ευρώ. Επιπλέον, οι εξωφρενικές απαιτήσεις του νόμου (πώς είναι δυνατόν να ζητάς ΑΦΜ και ΑΜ ΙΚΑ από έναν παράνομο ή απονομιμοποιημένο μετανάστη;) αποκλείουν ακόμα περισσότερους από τη διαδικασία της νομιμοποίησης.


Tην ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις-σκούπα και οι απελάσεις καλά κρατούν. Όπως επίσης συνεχίζονται οι παράνομες κρατήσεις προσφύγων έως και 18 μήνες επειδή απλώς δεν γίνεται να απελαθούν στη χώρα καταγωγής τους, οι κακοποιήσεις μεταναστών από αστυνομικούς, οι δολοφονικές εκρήξεις ναρκών στα σύνορα, η μη χορήγηση πιστοποιητικών γέννησης στα «λαθρομωρά» των μεταναστών, η κατάφωρη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας με την ανυπαρξία τζαμιού στην Αθήνα.


Eπειδή λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, αύριο Σάββατο 10 Δεκέμβρη στις 15:00 διαδηλώνουμε στην Ομόνοια για να διεκδικήσουμε νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες και τις μετανάστριες, πολιτικό άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες, για να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στο ρατσισμό και την ξενοφοβία !


Αθήνα 9/12/2005

Θεματικές: 
Κατηγορίες: