Εξέγερση ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνησης

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 30/04/2010 - 5:14μμ

Τα μέτρα που επιβάλλουν ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι μερικές φορές η πραγματικότητα μπορεί να εξελιχθεί χειρότερα και από τους πιο άσχημους εφιάλτες. Πρόκειται για την πιο βίαιη και βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος που έχει επιχειρηθεί στην Ελλάδα μετά την πτώση της χούντας. Στόχος των κυβερνητικών ιθυνόντων και των διεθνών προϊσταμένων τους είναι να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κοινωνικό τοπίο σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μια πραγματική κοινωνική έρημο για τον κόσμο της εργασίας. Για πρώτη φορά, μια κοινωνία της ευρωζώνης θα βρεθεί αντιμέτωπη με καταστάσεις που μέχρι τώρα ζούσαν μόνο οι λαοί του Παγκόσμιου Νότου.

Στο σημείο που βρισκόμαστε τα πολλά λόγια φέρνουν κι άλλη φτώχεια. Μόνο ένα μαζικό εργατικό ξέσπασμα, μια λαϊκή εξέγερση ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνησης, μπορεί να σταματήσει τον κοινωνικό όλεθρο. Είκοσι χρόνια εργοδοτικού συνδικαλισμού και "πολιτικής υπευθυνότητας" μάς έφεραν στο χείλος της αβύσσου. Φτάνει πια. Είναι ώρα να μιλήσουν οι δρόμοι!

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των μεταναστευτικών κοινοτήτων, Μουσείο 10:00.

 

Αθήνα 30/4/2010

 

 

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: